Oficjalna Strona Klubu
pixel

Oświadczenie Klubu dotyczące odwołanego meczu PP

Zarząd Klubu Sportowego Polonia Nysa informuje, iż podobnie jak w innych klubach uczestniczących w PP na szczeblu centralnym również i u nas doszło do testów przesiewowych na obecność przeciwciał anty-SARS-CoV-2, a dla osób z wynikiem nieujemnym badania wymazu z dróg oddechowych w kierunku SARS-CoV-2 met. Real Time RT-PCR. Testy zostały zlecone przez Zespół Medyczny Polskiego Związku Piłki Nożnej.

W testach wzięli udział wszyscy zawodnicy pierwszej drużyny, sztab szkoleniowy całego klubu (łącznie z trenerami grup młodzieżowych i dziecięcych) oraz pracownicy i osoby fukcyjne. Niestety, u jednego z zawodników wynik testu okazał się pozytywny. Zawodnik ten nie jest mieszkańcem powiatu nyskiego a najważniejszą dla nas informacją jest fakt, że czuje się on bardzo dobrze, nie wykazuje żadnych niepokojących objawów i obecnie przebywa na kwarantannie domowej.

Nasz klub jest w stałym kontakcie z przedstawicielami Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej i Polskim Związkiem Piłki Nożnej i w pełni poddaje się wszystkim zaleceniom i procedurom. Szczegółowe informacje na temat sytuacji medycznej w klubie będziemy podawać na bieżąco.

W związku z zaistniałą sytuacją Departament Rozgrywek Krajowych PZPN odwołał zaplanowany na dzisiaj mecz PP pomiędzy naszą drużyną a Górnikiem Łęczna. Na tą chwilę nie wiemy jeszcze jak długo potrwa przerwa naszego zespołu w rozgrywkach ligowych.