Oficjalna Strona Klubu
Bez nazwy-5

Oświadczenie Zarządu Klubu

Szanowni Państwo,

W tej trudnej sytuacji w której znaleźliśmy się wszyscy, kwestie sportowe odchodzą na dalszy plan i jest to w pełni zrozumiałe. Nie oznacza to jednak, że w naszym Klubie nic się nie dzieje. Wręcz przeciwnie, Zarząd intensywnie pracuje aby odnaleźć się w obecnych realiach i dopiąć budżet, który w obliczu kryzysu związanego z pandemią oraz jego skutkom gospodarczym został mocno okrojony, czego konsekwencją było m.in. wdrożenie programu tymczasowej redukcji płac dla pracowników, trenerów oraz zawodników I drużyny.

Zarząd Klubu podjął decyzję o zawieszeniu, a nie odwołaniu zajęć. Oznacza to, że większość zajęć zostanie zrealizowana zgodnie z założonym planem treningowym. Dyrektor do spraw sportowych oraz trenerzy odpowiedzialni za poszczególne grupy szkoleniowe pracują nad koncepcją zrealizowania zawieszonych treningów i zaproponują w najbliższym czasie wiele rozwiązań, w tym zajęcia dodatkowe (w okresie wakacyjnym oraz w dni wolne), które mogłyby zrekompensować zawieszone treningi.

Ważne, by każdy zawodnik pamiętał, że obecna przerwa to nie jest czas wakacji, ferii, czy towarzyskich spotkań. Bardzo trudna, wyjątkowa sytuacja zmusza nas do podjęcie specjalnych działań. Musimy być odpowiedzialni, nie tylko za siebie, ale i za innych, dlatego każdy z nas powinien do minimum ograniczyć kontakty z innymi ludźmi.

W związku z przedłużonym okresem społecznej kwarantanny, dołożymy wszelkich starań, aby zapewnić jak najlepsze funkcjonowanie Klubu w tych trudnych warunkach. Na naszej stronie na Facebooku zaprezentujemy filmy instruktażowe z ćwiczeniami do wykonania w domu. Ponadto każdy trener prowadzący daną grupę przesyła swoim zawodnikom informację z zaleceniami do zrealizowania w okresie trwającej epidemii.

Miesięczna składka członkowska dotycząca zawodników naszej Akademii nie jest obowiązkowa w okresie zawieszenia treningów jednak liczymy, że w tym trudnym okresie będziemy mogli liczyć na Państwa pomoc. Dlatego zwracamy się do Rodziców z prośbą – wspierajcie naszą Akademię. Obecna sytuacja jest nadzwyczajna, nie wiemy jak długo potrwa i z czym będzie się wiązała.

W tym miejscu chcemy bardzo mocno podziękować wszystkim kibicom oraz sponsorom, którzy wspierają nas w tym trudnym dla Klubu czasie i dodają energii do dalszego działania.

Życzymy wszystkim Państwu, trenerom, naszym zawodnikom i kibicom dużo zdrowia, rozwagi i spokoju w działaniach oraz szybkiego powrotu do codziennych aktywności.

Ze sportowym pozdrowieniem,

Zarząd Klubu Sportowego Polonia Nysa